case: noname po 486
zdroj: Maxpower PX-250W
MB: ASUS A7V8X-MX
CPU: AMD Athlon 2200+XP
RAM: ?? 2x256MB
HDD: Maxtor DiamondMax 120GB ATA + Maxtor DiamondMax 200GB PATA
Popis události:
1) Nejdřív se začala sekat Modzilla Firefox (nic jinýho - program byl na 200GB HDD, tak jsem myslel, že vypadává IDE kabel). Pak se zaseklo vše. Protože se u kamaráda stalo nedávno totéž a bylo to v IDE kabelu, který stačilo vyndat-zandat, zkusil jsem totéž, ale NIC.
2) po restartu se vždy objevily možnosti spuštění (Safe Mode, Safe Mode with Networking... apod.) - ale vše končilo modrou obrazovkou s chybou 0x000000ED
3) zkusil jsem rady z netu, co dělat při této chybě - nic nepomohlo (tedy přesněji - instalační CD WinXP nemám, takže chdsk/r jsem zkusit nemohl)
4) zkusil jsem BIOS flash - nepomohlo to, zkusil jsem nejnovější beta verzi BIOSU - počítač přitom chcípl úplně
5) nyní jen naběhne kontrolka desky, po zapnutí se točí chladič CPU a jiný věci, ale vždycky to udělá pár pípnutí a na obrazovce vůbec nic! Zkoušel jsem i MS-DOS disketu - čte to z ní, ale neobjeví se nic! Zkoušel jsem ijenom tu disketu bez zapojení HDD;) (ale taky nic - jen to udělalo hlubší zvuk na konci podivnej)
6) Jediné co funguje bezchybně, je PC-Speaker

Závěr
Nejde mi ani tak o data, jednak tam skoro žádná nejsou, jednak doufám, že si je budu moc přetáhnout v nějakém šuplíku u kamaráda. Nejde nakonec ani o ten starej PC.
Prostě bych chtěl vědět, co se dá v takovejch situacích dělat a štve mě, že s tim nedokážu pohnout. Všecky kabely jsem vyndal a zandal, celý to rozebral na kousky... a nic. Zkusil jsem i CLR jumper na desce - nic.
Tož, co se dá dělat?