Zdravím.
Mám Vista Premium a už dřív jsem zjistil, že se mi po instalaci výše uvedených updates "pravidelně" restartuje PC. Tak jsem je tedy skryl a neinstaloval a PC šlapal dál. Jenže v posledních updates je stejný problém a mě už prostě nebaví po instalaci každých aktualizací trnout, jestli zrovna tyto mi počítač shazovat budou, nebo ne... Nehledě na to, že jsem si nekoupil legální OS zrovna s tímto záměrem. Na Internetu jsem vyčetl, že to souvisí s podepsanými ovladači, ale já prostě nevím, jak zjistím, který ovladač kterého zařízení to způsobuje. Možná bych šel do toho, ačkoliv se mi vůbec nechce, celé Visty přeinstalovat a narvat tam ty aktualizace před instalací čehokoliv dalšího, ale obávám se, že by to nepomohlo a jenom bych ztratil čas.
Nemáte pro mě nějakou radu (nemyslím tu, ať se vrátím na XP, jsem totiž "jinak" s Vistama nadmíru spokojený).
Díky moc.
RiMr.
Restarty po instalaci KB932596 a KB938979 - Vista64
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
Nejdriv sem napis veskerej HW co mas v kompu
Pred tim restartem hodi ti to neco ? nejakou hlasku? BSOD? - jestli jo tak sem hod screen.
Zkontroloval si celej komp antivirem?
Mas aktualizovany vsechny ovladace?
Nemas treba zvukovku od Creative?
Ma k tomu PC pristup vicero lidi? (kdyz je clovek na kompu prihlasenej jako admin tak se da udelat spousta "vtipku" a to celkem rychle...)
Nainstaluj uplne vsecny aktualizace
Pred tim restartem hodi ti to neco ? nejakou hlasku? BSOD? - jestli jo tak sem hod screen.
Zkontroloval si celej komp antivirem?
Mas aktualizovany vsechny ovladace?
Nemas treba zvukovku od Creative?
Ma k tomu PC pristup vicero lidi? (kdyz je clovek na kompu prihlasenej jako admin tak se da udelat spousta "vtipku" a to celkem rychle...)
Nainstaluj uplne vsecny aktualizace
Re: Restarty po instalaci KB932596 a KB938979 - Vista64
Děkuji za odpověď.
Jo sestava, sorry...
Asus P5B, Core2Duo, 2GbRAM 800MHzCorsair, Ati1950Pro PCI-E, int. zvukovka, SATA disky, běžná palírna... Nic vyjímečného. Periferie pouze běžné USB myša a klávka, USB HUB. Kvalitní zdroj (stavěl jsem to podle dop. sestav z DDWRLD). Problém je stejný bez ohledu jestli běžím na zákl. frekv a napětí, nebo nataktované.
Restarty jsou bleskové, bez hlášky a bez varování. Po naběhnutí sytsému se akorát objeví obligátní hláška že byla činnost obnovena po závažné chybě blábláblá...
Ovladače aktuální, včetně Biosu. Stejné problémy i na starších ovladačích (problém je starý několik měsíců). Některé aktualizace jsou v pohodě, některé způsobují tento problém. Je únavné zjišťovat, které jsou které.
Po instalaci všech dostupných aktualizací-stejný problém.
Antivir ano-AVG-no problem.
Více uživatelů-ano-moje děti. Jenom brouzdají a hrají hry. Mají omezené práva a přes rod. kontrolu sleduju, jestli nedělají nějaká alotria.
Když problémové aktualizace zpětně odeberu (ještě že to jde), tak Visty jedou v kuse celé dny bez problému. Jakoukoilv z nich nainstaluju (nebo všechny) - pár minut - restart a furt odokola...
Na webu jsem vyčetl, že lidí s podobnými problémy je relativně dost. Taky jsem četl názor, že má tento problém odstranit SP1. Tak ještě počkám...
Jo sestava, sorry...
Asus P5B, Core2Duo, 2GbRAM 800MHzCorsair, Ati1950Pro PCI-E, int. zvukovka, SATA disky, běžná palírna... Nic vyjímečného. Periferie pouze běžné USB myša a klávka, USB HUB. Kvalitní zdroj (stavěl jsem to podle dop. sestav z DDWRLD). Problém je stejný bez ohledu jestli běžím na zákl. frekv a napětí, nebo nataktované.
Restarty jsou bleskové, bez hlášky a bez varování. Po naběhnutí sytsému se akorát objeví obligátní hláška že byla činnost obnovena po závažné chybě blábláblá...
Ovladače aktuální, včetně Biosu. Stejné problémy i na starších ovladačích (problém je starý několik měsíců). Některé aktualizace jsou v pohodě, některé způsobují tento problém. Je únavné zjišťovat, které jsou které.
Po instalaci všech dostupných aktualizací-stejný problém.
Antivir ano-AVG-no problem.
Více uživatelů-ano-moje děti. Jenom brouzdají a hrají hry. Mají omezené práva a přes rod. kontrolu sleduju, jestli nedělají nějaká alotria.
Když problémové aktualizace zpětně odeberu (ještě že to jde), tak Visty jedou v kuse celé dny bez problému. Jakoukoilv z nich nainstaluju (nebo všechny) - pár minut - restart a furt odokola...
Na webu jsem vyčetl, že lidí s podobnými problémy je relativně dost. Taky jsem četl názor, že má tento problém odstranit SP1. Tak ještě počkám...
No to máš tak.
Teď, protože jsem už zkoušel všechno, jsem vyndal RAMku, ale teď když vím čím to bylo ji nacpu zpátky. A 8 Gb RAM jaksi jinak neobsloužím... A nemám ji tam z rozežranosti, holt DTP si žádá svoje...
A Visty z toho, že firewall prováděl nepovolené operace s pamětí, neviním.
Opět se staly mým oblíbeným systémem, který pro moje účely nemá chybu.
A i ty gamesy si zahraju. Poslední měsíc jsem dohrál nové MOH, COD a před pár dny Crysis.
Teď, protože jsem už zkoušel všechno, jsem vyndal RAMku, ale teď když vím čím to bylo ji nacpu zpátky. A 8 Gb RAM jaksi jinak neobsloužím... A nemám ji tam z rozežranosti, holt DTP si žádá svoje...
A Visty z toho, že firewall prováděl nepovolené operace s pamětí, neviním.
Opět se staly mým oblíbeným systémem, který pro moje účely nemá chybu.
A i ty gamesy si zahraju. Poslední měsíc jsem dohrál nové MOH, COD a před pár dny Crysis.