Náročnost Windows Vista
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
Nechci ti kazit radost, ale tohle umi uz XP. Tady jde o to, ze kdybys pouzival Windows XP, budes taky spokojen, protoze funkce, ktere jsi popsal, ze se ti na vistach libi, ma xp taky. (vista: superfetch - xp: prefetch)Rebel44 píše: Na Viste se mi taky napr. libi SuperFetch diky kterymu nacte system do nevyuzite pameti moje oblibene programy a vsechno co se ti ve Vistach nelibi muzes zmenit/vypnout.
Mam Vistu Home Premium64 OEM pres 3 mesice a sem spokojenej
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Asi takhle, az si budu kupovat novy PC, tak si na nej dam Visty. Jinak, rozjet na XP jako virtualni pc Visty, to je skoro nemozny, teda s 1GB RAM. Mam to odzkouseny. Ale stejne mne pripada, ze Visty jsou takovy vic preplacany a neprehledny, nevim, mozna to je o zvyku... Skoda,ze Microsoft nepredela XP a neda mu lepsi UI atd.... XP jsou dobry system, ale az tak uplne ne. Po delsim case pouzivani se "zanese" jako predchozi verze a zacne blbnout, u Vist nevim.Nepouzivam je, ale doufam,ze tam to je nejak uz osetreny.... nebo ne?
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
To je dost omyl - XP daj do volne RAM posledni programy a nevyuzivaj pro to ani zdaleka vsechnu volnou pamet zatimco Visty vyuzijou celou pamet a nahrajou tam to co nejcastejs pouzivas - muzu to porovnat protoze sem na tomhle PC mel Vistu i XP a Vista je podstatne lepsi (napr. misto abych cekal 30 vterin v XP nez se mi nacte z disku hra tak ve Viste je spustena tak za 2-3 vteriny). Co se tyka narocnosti tak akorat chtej pro pohodlny pouzivani aby mel clovel aspon 1GB ram ale na procesoru neberou ani 1 cely procento vykonu...renox píše:Nechci ti kazit radost, ale tohle umi uz XP. Tady jde o to, ze kdybys pouzival Windows XP, budes taky spokojen, protoze funkce, ktere jsi popsal, ze se ti na vistach libi, ma xp taky. (vista: superfetch - xp: prefetch)Rebel44 píše: Na Viste se mi taky napr. libi SuperFetch diky kterymu nacte system do nevyuzite pameti moje oblibene programy a vsechno co se ti ve Vistach nelibi muzes zmenit/vypnout.
Mam Vistu Home Premium64 OEM pres 3 mesice a sem spokojenej
Když bych se rozhodoval mezi 6 let starým windows XP a novou Vistou, šel bych do Visty. Nakonec přejde každý, kdo kdes používá windows 2000 a nadává na XP jak jsou náročný na paměť a že jsou to jenom omalovaný 2000?
Naštěstí se nemusím rozhodovat, jedu na linuxu a zatím jsem spokojen. Na notebooku mám dualbot Vista + Linux. Vistu pouštím jenom výjimečně (1 týdně) když jí chci někomu ukázat.
Naštěstí se nemusím rozhodovat, jedu na linuxu a zatím jsem spokojen. Na notebooku mám dualbot Vista + Linux. Vistu pouštím jenom výjimečně (1 týdně) když jí chci někomu ukázat.
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info
-
- Uživatel
Re: Náročnost Windows Vista
chtel bych se zeptat kdyz mam 2 jadra tak je lepsi vista z duvodu ze ti je viuzije ale xp ti 2 jadra neviuzijou nebo jo ?