moje sestava je
Intel P4 1,8Ghz Northwood
Asus P4S533-E deska
Pameti 512 (256Mb/256Mb, frekvence 133Mhz/166Mhz) (casovani 2,5-3-3-6 a 2,5-3-3-7)
Grafika Geforce 4 MX440 SE
jiz jsem to pretaktoval na viz obrazek Cpu-z napeti jsem zatim nezvysoval

Moderátoři: PCMark, Moderátoři
ne to jsem necetl a vypada to zajimave diky... pokud na neco prijdete urcite sem napistexmickey píše:Promin, Intely taktovat neumím...Tak pište, chci se přiučit.
Kuk: http://pctuning.cz/jak_na_to-pretaktova ... 2_duo.html Tohle jsi četl ?
Problem je v tom ze nektery desky umi zvysovat FSB pouze soucasne s ostatnima frekvencema.Ale desky od Asusu to vetsinou umeli...kazdopadne napred musis podtaktovat pameti! a HDD vetsi frekvenci nez 35 MHz neutahne pak se zacne nicit...takze radsi napred hodne cti a hodne premyslej:) Jo a jeste neco...nezapomen chladit a to nejen procesor zvysujes frekvenci u vseho i u RAM a HDD takze fakt bachaJacques píše:Dnes jsem si precetl par clanku jak taktovat a hned jsem to zkusil. Cetl jsem tam neco ze kdyz zvysite FSB tak se tim padem zvysuje i frekvence na pametech a tim padem se ma nejak upravovat delicka. Tak se chci zeptat co to konkretne je a kde to v biosu najdu (cetl jsem i navod zde na foru) a jeste co je to bus speed? myslel jsem ze se frekvence urcuje z fsb ale podle cpu-z je to z bus speed to nechapu. a na co je to rated fsb?
moje sestava je
Intel P4 1,8Ghz Northwood
Asus P4S533-E deska
Pameti 512 (256Mb/256Mb, frekvence 133Mhz/166Mhz) (casovani 2,5-3-3-6 a 2,5-3-3-7)
Grafika Geforce 4 MX440 SE
jiz jsem to pretaktoval na viz obrazek Cpu-z napeti jsem zatim nezvysoval
A kde ty hodnoty (pci a hdd v biosu najdu) ja sem o tom cetl ale vubec nevim kde to hledat vsude se pise udelej tohle a tohle ale kde to najdes to uz neProblem je v tom ze nektery desky umi zvysovat FSB pouze soucasne s ostatnima frekvencema.Ale desky od Asusu to vetsinou umeli...kazdopadne napred musis podtaktovat pameti! a HDD vetsi frekvenci nez 35 MHz neutahne pak se zacne nicit...takze radsi napred hodne cti a hodne premyslej:) Jo a jeste neco...nezapomen chladit a to nejen procesor zvysujes frekvenci u vseho i u RAM a HDD takze fakt bacha
Dik za opravu ,kdyz sem to psal tak sem byl trosku vedle...je to frekvence PCI...Jinak kde to najdes...v BIOSu ...Jo a najdi si kde mas RESET JUMPER na zakladovce...kdyz budes taktovat napr pres bios a nerozbehne se ti komp tak to vyresetujes..pokud uz neni pozde...Jinak spravne se taktuje po krocich takze zvysovat FSB pouze po 1MHZ a testovat stabilitu ...takze Benchmarky...uvidis jak ti to poslape,a s napetim procesoru moc neblbni to uz je moc HARDCORExmickey píše:Jen upřesním: Tou HDD frekvencí myslel asi frekvenci PCI
Hlavně si zapisuj co vše jsi změnil - jednou mi za tohle poděkuješ