AsusP5B-Vista64-tot. krach...
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
AsusP5B-Vista64-tot. krach...
Tak jsem se na základní desku AsusP5B osazenou E6300, Asus1950Pro, 2x1Gb800MhzCorsair, 320SataSeagate 64bitové VistyCZ. Předtím jsem jen tak z plezíru zkoušel W98 a XPSP1, ale u těch jsem ani neočekával, že by se chytly... U Vist jsem to očekával. Po prvním restartu spadla instalace a začaly se objevoval BSD jeden za druhým. Říkám, si, nevadí, je čas na update Biosu. Tak se i stalo. Teď už se to nechytá vůbec... Na začátku instalace, hned při bootu vlastně, to hodí hlášku, že controled checksum je invalid a nazdar... XPSP1 zatuhnou při úvodní kontrole hardware počítače. Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo být originální, zrovna vybalené DVD Vist vadné. Tak jsem ho zkoušel kopírovat jako běžné datové DVD jak v Neru, tak v Alcoholu a v obou to spadlo v 97% pro chybu sektoru. Na pohled na tom DVD nějaké nepatrné "zásahy" jsou, ale skutečně mizivé. Tak nevím, jestli je to DVD fakt jeblé, nebo jestli je tam nějaká ochrana. Teď budu zkoušet instalovat 64bitové WindowsSP2, tak jsem zvědavý. Fakt už nevím. Už jsem Visty instaloval na notebook, kde jsem čekal, že nepůjde nic a ono kromě čtečky karet proběhlo úplně všechno, včetně dedikované karty, prostě full Aero. A tady si jeden poskládá značkovou mašinu a už třetí den u toho blbne. Už fakt blbnu, dnes ve čtyři ráno jsem se přistihnul, že si vakládám s vypalovačkou (Lite-On-nový firmware), poté, co ji asi po dvacáté přendávám. Nenapadá vás něco?