Download | Programy

Problem - Nejde zapnout PC (nejspis grafika)

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Axonor
Nováček
Nováček

Problem - Nejde zapnout PC (nejspis grafika)

Příspěvek od Axonor »

Zdravim... Rad bych se zeptal na jeden me vskutku neprijemny problem
Koupil jsem si cely novy pocitac ( nemlich stejny jako ma muj kamarad kteremu funguje ) , sestavil komonenty do sebe, pak sem to odvezl znamemu co tomu trochu rozumi aby to prekontroloval... Vsechno bylo samozrejme v poradku zapojeno, ale kdyz jsme zapli pocitac tak se ozvalo jen jedno dlouho pipnuti a tri dalsi... Nenabehl ani obraz.. Tak jsme to vypnuli, vytahli z elektriky a jeste jednou na to koukli, nic spatnyho ani spalenyho sme nenasli...
Pak jsme zapnuli PC znova a slava, uz to bezelo... Nemeli jsme tam pochopitelne ani Windowsy , nic.
Uz jsme chteli jet domu ale pro jistotu sme to zapli jeste jednou a uz to zase neslo... Zkouseli jsme to dal, a nabehne to jen nekdy...
Ja jsem zpozoroval, ze kdyz se grafika zacina tocit z pomalych otacek na normalni , tak to nabehne.
Jak ale hned po zapnuti vali rychle tak nic nejde... mam tuhle grafiku

Kód: Vybrat vše

http://graficke-karty.alza.cz/graficka-karta-sapphire-hd-3870-single-slot-d86585.htm
Pak jsem taky zpozoroval, ze kdyz mi ten pocitac jen zapipa a nic vic, tak se mi prestane tocit zdroj... zdroj mam tento

http://zdroje.alza.cz/zdroj-fortron-epsilon-700w-atx-aktivni-pfc-p4-eps-ssi-fx700-gln-d60015.htm
I kdyz tam psali ze ma regulovatelny otacky, myslim ze by se zastavovat nemel...
Nemate prosim tuseni cim by to mohlo byt ??? jednou dlouhe pípnuti a trikrat kratce :(
Salat
Uživatel
Uživatel

Re: Problem - Nejde zapnout PC (nejspis grafika)

Příspěvek od Salat »

taky by to mohla byt pamet....co mas za mainboard?
AMD Athlon XP 2800+@2400 FSB400 x12.0 dříve: FSB333 x12.5
Ati Radeon 9550 XT 405/250@444/279 bude: Sapphire Rad X1650PRO 512MB, DDR2 128bit 500/800....NEBUDE! NAKASLAT! Kopím rovnou novej comp! :) :evil:

CHRO!!!!
Poté co jsem začal dělat videa, pochopil jsem, k čemu někteří potřebují čtyřjádro!

A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"... Dneska ne kamaráde !
Salat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Salat »

tatkovi to delalo u nove MSIky (K9N Platinum)
Ati Radeon 9550 XT 405/250@444/279 bude: Sapphire Rad X1650PRO 512MB, DDR2 128bit 500/800....NEBUDE! NAKASLAT! Kopím rovnou novej comp! :) :evil:

CHRO!!!!
Poté co jsem začal dělat videa, pochopil jsem, k čemu někteří potřebují čtyřjádro!

Axonor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Axonor »

Salat píše:taky by to mohla byt pamet....co mas za mainboard?
nestraste s pameti...

http://www.alza.cz/zakladni-deska-asus-m2r32-mvp-d68999.htm
ja pocitam s tim ze je to spatna grafika...
i kdyz tady je cosi "1 Long, 3 Short *** Video adapter failure *** Bad video adapter or memory"
uvidime zitra. pucim si novou grafiku a schvalne jestli to nabehne... co myslite ze by to teda jeste mohlo byt kdom grafiky ? i kdyz aby nefungovalo vic veci naraz to se mi nezda. komplet novy pocitac :roll:
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

Když tak zkus ještě zdroj.

btw: na co máš 700w ?
CPU:E4300 1,8GHz(2,7)+Noctua NH-U12F , Gigabyte DS4, Kingston 2*1Gb , ATI Radeon X1950XT+VGA ThermalRight HR-03 , Forton bluestrom II 500W, ASUS DvD RW, Tt Matrix..
Salat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Salat »

muye se stat, ye mas blbi zdroj a kvuli nemu odejdou vscky soucastky ale to bys ho musel nejak poskodit.....

CHRO!!!!

Axonor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Axonor »

Jeste me akorat napada ze sem tam dal RAMky nahodne napreskacku... Jestli to nejak nemohlo pokazit desku
nicmene sem udelal zkousku:
dal jsem tam jinaci procesor, to samy...
jinaci grafiku, porad to samy...
zkousel jsem dam dat jen jednu RAM pamet misto puvodnich ctyrech, porad to samy...
Odzkousel jsem vsechny ctyri RAMky zvlast, porad to samy...
Takze zbejva uz jen procesor a zakladni deska. :(
oyza
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od oyza »

dlouhy pip a tri kratky byvala vzdy pamet. ale pochybuju, ze jsou vsechny spatny. takze zkus reset cmos, jednu pamet a kdyz tani to, tak je nejspis vadna deska.
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Salat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Salat »

Kdyby t obyla deska tak by to ai nepiplo to bude zdroj! :?

CHRO!!!!

oyza
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od oyza »

Salat píše:Kdyby t obyla deska tak by to ai nepiplo to bude zdroj! :?
tohle pipani byla vzdy pamet(sem tam i grafika). dost bych se divil kdyby piskala deska kvuli zdroji. a s tou deskou jsem to myslel tak, ze jako deska jede, ale cast jako pcie slot nebo ddr sloty proste ne.

btw jses si jistej ze si zapojil fakt vse? treba napajeni procesoru pripadne napajeni grafiky?
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Axonor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Axonor »

daval jsem to kontrolovat nejakymu manikovi kterej tomu rozumi, takze asi to bude dobre... pak jsem zkousel vsechny RAMky zvlast i po dvou a neslo to, a kdyz jsem to dal jinymu panovi co sestavuje a prodava pocitace a vecpal do toho jinou grafiku, jinak vsechno ostatni moje, tak se to rozbehlo.. takze nezbyva nez doufat ze nelhal :D
Odpovědět