chyba hdd
Moderátoři: Awast, Moderátoři
chyba hdd
Dobrý den, mám HDD Seagate ST3250410AS (250 GB, SATA II) už dva roky. Celou tu dobu v pohodě, až teď začíná zlobit - často mi explorer vyhazuje chybu (Neodesílat, Odeslat zprávu o chybě) a když sem nainstaloval Seagate tools a spustil tak mi problikne modrá obrazovka a restart ... To samý se děje při instalaci některých programů. Někdy počítač zcela zamrzne ... Myslím, že to může být jedině HDD a potřeboval bych poradit. HDD je zapojený přes SATA RAID pole. SEAGATE bohužel nemá českou podporu na stránkách, takže píšu sem. Prosím pomoc
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: chyba hdd
SATA RAID?? jakej RAID??
toto bych videl spis na Windows :-) hdd tohle vetsinou nezpusobuje.. zkousel jsi vymenit disky?? (aby videl ze to dela opravdu tenhle?? nebo ho aspon odpojit - bez nej to jede v pohode?)
toto bych videl spis na Windows :-) hdd tohle vetsinou nezpusobuje.. zkousel jsi vymenit disky?? (aby videl ze to dela opravdu tenhle?? nebo ho aspon odpojit - bez nej to jede v pohode?)
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
echo $result;
Žádnej druhej HDD neni - mám to připojený s mechanikou přes ten RAID ...NSBM píše:SATA RAID?? jakej RAID??
az sem hodis tu chybovou hlasku a pripadne i jakej error je v prohlizeci udalosti, tak se ma smysl o necem bavit.
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Tak to může být způsobeno buď škodlivým softwarem nebo poškozenými soubory. Jinak těch chyb je hodně např.:oyza píše:az sem hodis tu chybovou hlasku a pripadne i jakej error je v prohlizeci udalosti, tak se ma smysl o necem bavit.
nebo:Chybující aplikace explorer.exe, verze 6.0.2900.5512, chybující modul atimcenc.dll, verze 9.14.0.60829, adresa chyby 0x00063054.
nebo:Zařízení \Device\Scsi\nvgts1 neodpovídá v periodě časového limitu.
Na zařízení \Device\Harddisk0\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba.
Když kontroluji disk přes SUPERAntiSpyware Professional, tak mi to najde Adware v cookies, ale test se nedokončí, neboť se objeví známá modrá obrazovka a PC se restartuje:Zařízení \Device\CdRom0 má chybný blok.
Kód chyby 00000077, parametr1 c0000013, parametr2 c0000013, parametr3 00000000, parametr4 020c1000.
- Camazoo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
zapoj zvlášť mechaniku a zvlášť disk. Nebo mechaniku úplně odpoj.
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
- Sedlo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevidim důvod proč zapojovat disk a mechaniku do RAIDu ??
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E
Phone: N900 Maemo 5
Mechaniku jsem musel zapojit do RAIDu protože v IDE modu nevypalovala. Moc tomu ale nerozumím - jak jinak jde mechanika zapojit než do RAIDu (IDE mod nepočítám) ? To mám něco nastavit ve správce polí (Detect Array), kde je uložená jako Array ?Sedlo píše:Nevidim důvod proč zapojovat disk a mechaniku do RAIDu ??
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Návštěvník píše:Mechaniku jsem musel zapojit do RAIDu protože v IDE modu nevypalovala. Moc tomu ale nerozumím - jak jinak jde mechanika zapojit než do RAIDu (IDE mod nepočítám) ? To mám něco nastavit ve správce polí (Detect Array), kde je uložená jako Array ?Sedlo píše:Nevidim důvod proč zapojovat disk a mechaniku do RAIDu ??
vis vubec co je raid???? http://cs.wikipedia.org/wiki/RAID taky nechapu zapojeni CD-ROM s diskem do raidu
echo $result;
echo $result;
A jak to mám teda zapojit jinak ? To mi wikipedie neřekne !NSBM píše:Návštěvník píše:Mechaniku jsem musel zapojit do RAIDu protože v IDE modu nevypalovala. Moc tomu ale nerozumím - jak jinak jde mechanika zapojit než do RAIDu (IDE mod nepočítám) ? To mám něco nastavit ve správce polí (Detect Array), kde je uložená jako Array ?Sedlo píše:Nevidim důvod proč zapojovat disk a mechaniku do RAIDu ??
vis vubec co je raid???? http://cs.wikipedia.org/wiki/RAID taky nechapu zapojeni CD-ROM s diskem do raidu
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja hlavne moc dobre nechapu porad Tvoje zapojeni .. muzes to vyfotit zevnitr?? tim bych zacal :-)
echo $result;
echo $result;
SATA sloty:NSBM píše:ja hlavne moc dobre nechapu porad Tvoje zapojeni .. muzes to vyfotit zevnitr?? tim bych zacal :-)
http://img215.imageshack.us/i/30112009240.jpg/
Mechanika:
http://img228.imageshack.us/i/30112009241.jpg/
HDD:
http://img215.imageshack.us/i/30112009245.jpg/
Detect array:
http://img215.imageshack.us/i/30112009247.jpg/
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no moc jsem se toho nezdozvedel kdyz jsi to vyfotil vsechno zvlast hmmm zkousel jsi treba vymenit kabely,? nebo otestuj HDD (pokud mas moznost) na jine sestave jestli taky zlobi .....
echo $result;
echo $result;
Ještě k předchozím příspěvkům - co se vám nezdálo na tom zapojení ? Je to snad špatně ? Nebo melu sračky ?NSBM píše:no moc jsem se toho nezdozvedel kdyz jsi to vyfotil vsechno zvlast hmmm zkousel jsi treba vymenit kabely,? nebo otestuj HDD (pokud mas moznost) na jine sestave jestli taky zlobi .....
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no spis jsem nevidel co jsem potreboval.. ale pak jsem si uvedomil ze mi staci jen ta prvni fotka sracky nemeles... zkousel jsi HDD v jinem PC? zkus treba u kamarada.. jestli to bude blbnout.. nejdriv musime zjistit cim je to zpusobeno ..Návštěvník píše:Ještě k předchozím příspěvkům - co se vám nezdálo na tom zapojení ? Je to snad špatně ? Nebo melu sračky ?NSBM píše:no moc jsem se toho nezdozvedel kdyz jsi to vyfotil vsechno zvlast hmmm zkousel jsi treba vymenit kabely,? nebo otestuj HDD (pokud mas moznost) na jine sestave jestli taky zlobi .....
echo $result;
echo $result;
Ta jsem to zkoušel na jiném PC a nic. Všechno jelo správně ... video, testy, instalace atd. Doma zapojím, spustím, modrá obrazovka a restart. Musí se to spustit přes poslední známou konfiguraci.v Asi přikročím k reinstalaci Windows, ale nejde to opravit i bez přeinstalování?NSBM píše:no spis jsem nevidel co jsem potreboval.. ale pak jsem si uvedomil ze mi staci jen ta prvni fotka sracky nemeles... zkousel jsi HDD v jinem PC? zkus treba u kamarada.. jestli to bude blbnout.. nejdriv musime zjistit cim je to zpusobeno ..Návštěvník píše:Ještě k předchozím příspěvkům - co se vám nezdálo na tom zapojení ? Je to snad špatně ? Nebo melu sračky ?NSBM píše:no moc jsem se toho nezdozvedel kdyz jsi to vyfotil vsechno zvlast hmmm zkousel jsi treba vymenit kabely,? nebo otestuj HDD (pokud mas moznost) na jine sestave jestli taky zlobi .....
- NSBM
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zkus vymenit kabely.. disk je evidente v poradku :-)
echo $result;
echo $result;
Ještě�ych se chtěl�eptat, jaký r�díl j�mezi SATA RAID driver a SATA AHCI driver - http://www.gigabyte.cz/products/mb/driv ... s3_1x.html. Chystám se�otiž k př�nsta�ci Windows a slyšel jsem�ěco jako:�quote="Sedlo"]Nevidim důvod proč �pojovat�isk a mechaniku do RAIDu ??[/quote]
Jak jinak to teda jde, aby fungovala mechanika?
Jak jinak to teda jde, aby fungovala mechanika?
- Sedlo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Že by normálně každej zvlášť? Jestli íš co je RAID tak žádná výhoda zapojení mechanika-HDD neni. RAID se použív při spojení dvou a více disků, kde máš buď větší přenosovou rychlost (data se zapisujou paralelně na oba disky naráz) a nebo se dělí na tři disky a pak když ti jeden z těch tří odejde tak se data dají poměrně jednoduše obnovit. To jsou ty dva nejpoužívanější módy.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
- schwarzr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, když si tak pročítam tuto diskuzi....napadá mě otázka. Jak je možné vytvořit diskové pole z optické mechaniky a pevného disku? Připadá mi to jako sci-fi, nemluvě o tom, že ani jako teorie to nemá moc opodstatnění. Po pravdě není možné vytvořit reálné diskové pole ani z různých druhů pevných disků, natožtak mechaniky a disku. Nebo se pletu?
A jinak. Podle toho jak jsem se díval na zavaděč řadiče....nejsou v RAIDU, pouze na portech umožňující vytváření diskových polí. U této chyby bych se taky raději zaměřil na napájení.Často tento problém způsobuje nekvalitní zdroj. (EuroCase )
A jinak. Podle toho jak jsem se díval na zavaděč řadiče....nejsou v RAIDU, pouze na portech umožňující vytváření diskových polí. U této chyby bych se taky raději zaměřil na napájení.Často tento problém způsobuje nekvalitní zdroj. (EuroCase )
Naposledy upravil(a) Camazoo dne sob led 02, 2010 12:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: příště edit
Důvod: příště edit