protokol site TCP/IP a tam vyplnis ty adresy od poskytovatele.panakc777 píše:v pripojeni mistni site >vlastnnosti>protokol site internet>vlastnosti>upresnit a pak napsat neco?????????
propojeni dvou PC + switch
Moderátoři: maestro, Moderátoři
maestro píše:protokol site TCP/IP a tam vyplnis ty adresy od poskytovatele.panakc777 píše:v pripojeni mistni site >vlastnnosti>protokol site internet>vlastnosti>upresnit a pak napsat neco?????????
Ty tam mam už dávno to běží bez problému, ale pokud tam už nemusím zadávat ty druhé IP adresy jak zařídit abych mohl sdílet složky???
V ikoně místo v síti to PC 2 vidím, ale nemám prý oprávnění admina se k tomuto serveru pripojit, je nějakým nastavením uživatelů.....
pořád asi řešíme něco jiného, původně jsem si myslel, že musím zadat IP 192.... ale pokud to není nutné a oba PC šlapou v poho a samostatně se napojují na internet, není nutné ani dávat možnost internet brány, takže možná to je jenom v nějaké maličkosti a tou mohou být uživatelé nebo zřízení nového uživatele na PC ve kterém chci sdílet složku a tisk....
Takže "babo raď"
snad už si rozumíme a možná tušíš kde je můj problém
- maestro
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
staci nasdilet slozky a je to.Ty tam mam už dávno to běží bez problému, ale pokud tam už nemusím zadávat ty druhé IP adresy jak zařídit abych mohl sdílet složky???
V ikoně místo v síti to PC 2 vidím, ale nemám prý oprávnění admina se k tomuto serveru pripojit, je nějakým nastavením uživatelů.....
pořád asi řešíme něco jiného, původně jsem si myslel, že musím zadat IP 192.... ale pokud to není nutné a oba PC šlapou v poho a samostatně se napojují na internet, není nutné ani dávat možnost internet brány, takže možná to je jenom v nějaké maličkosti a tou mohou být uživatelé nebo zřízení nového uživatele na PC ve kterém chci sdílet složku a tisk....
Takže "babo raď"
snad už si rozumíme a možná tušíš kde je můj problém
taky by meli byt ty pc ve stejne skupine.
staci dat start > spustit a dat \\nazev_pc a otevre se nasdileny obsah
musi to byt take povoleno na firewallu
?
Zapojil jsem a nakonfiguroval vse jak popsano v clanku Zapojení počítačů do sítě přes router (směrovač), vse funguje vcetne ping a internetu pro oba pocitace, ale z PC1 na PC2 mi to hlasi: probíhá pripojeni a chce to uzivatelské jmeno a heslo.
opacne to funguje bez problemu. Firewall je vypnutý,sdíleni nastavené stejne na obou PC
opacne to funguje bez problemu. Firewall je vypnutý,sdíleni nastavené stejne na obou PC
- maestro
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ?
stejna verze win?leo píše:Zapojil jsem a nakonfiguroval vse jak popsano v clanku Zapojení počítačů do sítě přes router (směrovač), vse funguje vcetne ping a internetu pro oba pocitace, ale z PC1 na PC2 mi to hlasi: probíhá pripojeni a chce to uzivatelské jmeno a heslo.
Home nebo prof...
SP2?
//edit - téma http://pcmark.info/viewtopic.php?t=799
priste staci napsat dotaz je jednou..